Transformed To A Whole New Level

Call us now »

Transformed To A Whole New Level

We now have a home that suits our lifestyle perfectly and we couldn’t be happier.

For first time renovators Douglas and Cosima, creating space for their growing family was the number one priority when they decided to renovate their City Beach home.

Douglas and Cosima came to Summit Home Improvements with the dream of transforming their single storey four bedroom, two bathroom, colonial style home into a stunning, contemporary double storey haven with room for everyone in the family.

While the primary brief was to create more space for themselves and their five children, they also wanted a parents’ zone that would provide privacy away from the family. In addition they wanted to create an appealing and contemporary elevation that would transform an average home into a show-stopper.

After in-depth discussion, Summit Home Improvements brought Douglas and Cosima’s dreams to life by transforming their 1990s single storey home into a striking modern residence boasting abundant space for the entire family. Now featuring six spacious bedrooms, three bathrooms, a private parent’s retreat on the upper level and the ultimate entertaining space downstairs, this home is everything they had imagined.

“From the moment we walked into their office, Summit Home Improvements listened to our ideas and it was really inspiring to see them bring our dream home to life!” Douglas said.

The original home was very long, so one of the challenges in designing the renovation was ensuring the additional storey looked balanced and complemented the existing elevation. This was achieved through an overhaul of the portico and verandah, and rendering to the entire home.

“Just by passing by this home, it is evident it has been designed and built with meticulous attention to detail,” Douglas said.

Upstairs the luxurious parents retreat is complete with study, separate sitting area and library nook, master bedroom, deluxe ensuite and walk-in-robe. Surrounded by lush leafy views, this zone provides an intimate sense of privacy, creating the perfect escape.

On the lower floor, the formal lounge and study were transformed into an additional bedroom and minor modifications were made to create the ultimate indoor / outdoor entertaining space. Bi-fold doors were installed and a wall separating the living and dining areas was removed to create an open plan living space that seamlessly integrates to the outdoors and pool area.

“We now have a home that suits our lifestyle perfectly and we couldn’t be happier,” Cosima said.

Go back